Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorg er en viktig forutsetning for barnas trygghet, utvikling og læring. Omsorg handler om relasjoner mellom barn, og mellom voksne og barn. Omsorg gjenspeiler seg i alle relasjoner barnet møter, både hvordan barnets fysiske og primære behov blir møtt og dekket, og hvordan barnets blir møtt, får anerkjennelse og får uttrykke sine intensjoner, følelser og opplevelser av seg selv. 

 

Omsorg handler om å møte barnet som et selvstendig individ, der barnet blir lyttet til. Barnets meninger vektlegges og barnet blir møtt på en helhetlig måte. Omsorg handler om barnets egen opplevelse av hvordan det blir møtt.

 

Gjennom tilstedeværende, sensitive og lyttende voksne, bidrar barnehagen til å gi barna god omsorg. Barna møter respekt, anerkjennelse og varme, og på den måten lærer barna seg også å vise omsorg i sine relasjoner fra tidlig alder.

 

 

Personvern