Det gode måltidet

Som en del av satsingsområdet vårt er mat og måltid et viktig tema. I Akasia Sartorlunden barnehage har vi fokus på "Det gode måltidet". I løpet av et barnehageliv, opplever barna rundt 3000 måltider, noe som gjør måltidet til en sentral del av barnehagens pedagogikk.

I Akasia Sartorlunden har vi fokus på gode, sunne og kortreiste råvarer. Vi velger økologiske produkter der vi kan, og velger lokal mat der muligheten oppstår. Maten vi serverer i barnehagen følger helsedirektoratets anbefalinger om mat i barnehagen.

Vi serverer varmlunsj en gang i uken og varierer mellom fisk, vegetar og kjøtt. Som en barnehage med fokus på livsmestring og helse, ser vi en sammenheng mellom hvordan vi har det med oss selv, og hvordan vi har det med de rundt oss, og samfunnet vi lever i. Vi ser det derfor som viktig at barnehagen som en samfunnsinstituasjon tar bærekraftige valg. Derfor skal 1 av 4 varmmåltid i barnehagen være veganskt, og 1 av 4 skal bestå av fisk.

Et måltid er ikke bare maten vi spiser, men også det som skjer rundt måltidssituasjonen. I Akasia Sartorlunden er vi opptatt av at barna får oppleve mestring, samspill og gode øyeblikk under måltidet. Vi har stort fokus på matglede. Barna får prøve selv, smøre skiven sin selv, skjære frukt og delta i matlagingen. Vi har også en liten kjøkkenhage, der barna får oppleve å så, dyrke, høste og tilberede råvarene - fra jord til bord.