Lek og læring i barnehagen

Leken er barnas uttrykksmåte, og styres av en indre drivkraft. Barn har en spontan trang til å leke, og leken er fivillig, lystbetont og "uten formål". Gjennom lek lærer barna åkommunisere, uttrykke seg og danne relasjoner.

Vi voksne har ansvar for å legge til rette for et inspirerende lekemiljø, tid til leken og varierte muligheter for ulik lek. Målet for leken er at barna blant annet får mulighet til å oppleve mestringsfølelse og selvtillit, fantasi og kreativitet, språkutvikling og danne relasjoner og vennskap.